torsdag, september 22, 2011

Fjärilsklänning

Det här är ett experiment. På sistone har jag sytt några tröjor till lilla m som hon ska ha på dagis. Hon är bara två år och går på en förskola med utomhusprofil. Klänningar funkar inte när man ska kunna leka obehindrat inne och ute i galonisar. Men. Om man tar tröjmönstret (Meedom) och gör det lite vidare nertill. Tja, det blir ju en blandning mellan tunika och klänning. Fjärilen ritade jag i våras. Tajts, köpta och hemsydda, finns att ha till finns i nästan alla färger...
Klicka på bilden för fler detaljer

 Klicka på bilden för fler detaljer 
Klänningen testad till fruktstunden - lilla m gillar rosa grape.

torsdag, september 15, 2011

Skinntofflor

Lilla m's förskola ligger i ett fantastiskt vackert hus från 1800-talet. Men det kan bli lite kallt på golvet. Äntligen skulle jag få sy skinntofflor. Skinn hade jag sen tidigare. Snubblade över ett bra mönster på tofflor. Att sy i skinn är otroligt cool - jag kände mig som värsta skomakaren när nålen dundrade fram över skinnbitarna. Att man sen sparar en stor slant känns ju bara bra.
Klicka på bilden för fler detaljer

måndag, september 12, 2011

Sommarkeps

























Klicka på bilden för fler detaljer
Gynther har flera fina mönster på hattar, mössor och kepsar i sina syböcker. Här en keps som lilla m haft hela sommaren lång. Lätt att sy med fin passform. Speciellt kul att välja blommigt i en massa fina sommarfärger som passar till nästan allt. En fördel är att den är mjuk, mellanlägg i skärmdelen, när den har använts av en liten tjej. Bilderna är tagna med mobil-kameran därför är de som de är.

Related Posts with Thumbnails