torsdag, oktober 26, 2006

tårtan

Mannen fyllde år häromsistens och jag ville göra nåt speciellt. Vanligtvis brukar det alltid bli någon variant på prinsesstårta då det är favoriten. Surfade runt och på mitt vanliga vis hittade jag inspiration på olika håll och satte ihop till nåt ”hm” eget. Ställena är pyssel.net där man just hade en fantastisk tråd om hur göra bästa tårtan med färdiga bottnar – alla bidrog med olika goda förslag – det andra stället är tasteline.com. Så här blev det – allt är köpt färdigt så det går snabbt och blir urgott!
Två sockerkaksbottnar och till toppen en marängbotten. Första lagret fylls med chokladmousse (Ekströms pulver) och andra med passionsfruktsfromage (Ekströms pulver). Detta får stå i kylen över natten och bli saftigt (inte blött som nån snuskig savaräng) under plastfolie. Innan man går till sängs gör man Toblerone gräddmousse. Man tar ett paket med lättgrädde (20% tror jag den är) som får koka upp i kastrull och smälter ner en liten Toblerone-förpackning. Detta måste göras minst 3-4 timmar innan tårtan ska serveras i alla fall. På den stora dagen lägger man på marängbotten, vispar Toblerone-moussen, lägger på med slickepott och sen är det bara att gratulera!

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails